Hoe maak jy ’n gatskop-braaibroodjie?
Sy is so pas gekroon as Hoërskool Middelburg se braaibroodjie koningin.
“Ons is baie lief vir braai en alhoewel gebakte/gebraaide aartappels en pap en sous lekker bykos is, bly ’n braaibroodjie maar koning. Vir ons bestaan ’n lekker braaibroodjie uit spesiale bestandele wat baie goed saam gaan, maar ook smaaklik is, elkeen op sy eie. Jy moet met een happie alles saam, maar ook elkeen individueel kan proe.”
Sy sê die jaar se kampioen braaibroodjie was gemaak van vars aartappelsuurdeeg.
“Die broodjie word gebak met ’n aartappelsuurdeeg plantjie. Dit is nie moeilik nie, maar dit vra heelwat geduld, jy kan hom nie aanjaag nie. Op ’n lekker warm dag neem dit omtrent sewe tot agt ure voor jy hom kan bak, maar dit is die wag die moeite werd.
Lees die volle artikel op: Middelburg Observer